Nov. 25, 2010

Idag tycker jag inte om mig själv. Jag är bitter och sur och hittar bara en massa problem. Jag skjuter ifrån mig allt detta så att ingen märker något. Inte förens nu. Allt bara går ut över en person och det är därför jag inte är glad på mig själv. Jag vet att det är orättvist men jag kan inte låta bli.

Och nu sitter jag här och tycker synd om mig själv. Jag skulle ge mig en riktig örfil om det faktiskt gick. Det spelar väll för fan ingen roll att vissa saker är skit. Jag behöver väll inte förstöra de saker som faktiskt är fantastiska i mitt liv??

jag ångra massa. Alla hätska ord och de elaka komentarerna. Nu får jag väll för fan ta och skärpa mig, när det fortfarande finns saker kvar att kämpa för?


Nov. 23, 2010

Ghhhaa! jag har fastnat med mitt anime-kallande igen! Tror det beror på att jag har så många långa serier igång samtidigt... Jag gillar inte för långa serier till att börja med och jag är mer en shojo-människa än shonen. nu sitter jag här med över hälften av Bleach kvar och jag vill inte tänka på hur många One Piece-avsnitt som ligger framför mig... Sen håller jag på med InuYasha och D. Grey-man också >_____<

Till det så har jag en hel hög serier jag vill prova på, både shojo och shonen, men som jag inte borde börja med förens något annat är slut. Problemet är att jag fasikens inte vet vart jag ska fortsätta! Vet att pojken min tycker jag skulle vara bäst om jag såg One Piece klart först, men sen när måste jag göra som han tycker? xD Tror det skulle bli enklast att satsa på D. Grey-man först, eftersom den är typ kortast. InuYasha får vänta tills allt annat är klart eftersom jag sett minst av den. Sen då? Borde försöka ta mig förbi de där sega avsnitten i Bleach få se om man kanske kan komma igång med den igen?  och One Piece (med alla sina jäkla avsnitt) ska jag väll också lyckas ta mig igenom, ett avsnitt i taget...

Vad bra, då är det bara att köra... Om det ändå var så enkelt...

Har dramor jag vill se också. Håller ju lite på med Sungkyunkwan Scandal, tror jag är på fjärde avsnittet där... Sen har jag en liten lista på annan drama jag vill se med... Men en sak i taget var det ja! För att inte nämna alla pågående mangor... Urk, jag blir nästan lite ledsen...

Kanske ska jag i kväll koncentrera mig på att se de senaste avsnittet av Big Bang Theory och Mentalist så ägnar vi morgondagen åt animen?

Model (manhwa)

Titel: Model
Volymer: 7
Kategorier: Fantasy, Romance, Manhwa
skapare: Lee So-young




Den koreanska Model är en historia om en asiatisk tjej som bor i Europa och försöker utveckla sin talang som konstnär. En kväll släpar hennes vän hem en avsvimmad kille hem till henne och lämnar honom där. Jae (tjejen) blir lite orolig, en vilt främmande man är trots allt i hennes lägenhet, men hoppas han kommer sova rätt igenom natten och går själv och lägger sig. Hon lyckas inte somna och rätt som det är står främlingen där, bredvid hennes säng. Han böjer sig över henne och biter henne! Jae vaknar sen upp förvirrad, blev hon verkligen biten, av en vampyr? eller är det någon konstig dröm hon haft?  Hon reser sig ur sängen och där ligger mannen, sovandes på hennes golv. Det var ingen dröm ändå.

härifrån utgår historien om hur Jae och vampyren, Michael, ingår ett avtal, där han låter henne bo hos honom och försöka hitta inspiration till att måla av honom, som betalning för blodet han fick. Men att bo i en vampyrs hem medför konstiga möten med främlingar, stora hemligheter och en väv av frågor.

För det första måste jag nämna stilen när jag pratar om den här mangan. Liksom de flesta andra manhwor samt exempel serierna Death Note och Godchild är det här en serie som jag blev lockad av utseendet på. ( Och tack vare min kära vän J-chan som jag faktiskt lånade alla volymer av ^__^) De flesta manhwor har mycket mer arbete på stilen och och de skiljer sig en hel del från den japanska mangan.

Men också som de flesta manhwor (nu rationaliserar jag mycket) har Model en mer hoppande story. Hoppande på ett sätt som jag tycker är lite störande. Det är en sak när man inte avslöjar handlingen och sambandet i förväg men manhwa gör det oftare svårare att förstå vart avbrotten mellan händelser, minnen och annat finns. det kan pågå ett samtal mellan två människor och sen plötsligt övergå (utan avbrott) till den ena av dessa personers tänkar något om samtalet typ dagen efter eller så. Jag blir alltid så förvirrad av det. Antagligen är det detta som gör att manhwa blir väldigt lockande för vissa, men inte för mig. Trots det kommer Model vara en serie jag kommer rekommendera. Den är annorlunda.

Tema då? Den diskuterar kärlek väldigt mycket, och dödlighet så klart. Och beroende är ett underliggande ämne. Jae blir nästan beroende av vampyren och lite manisk över tanken på att få reda på allt. Samtidigt vet vi att alla vampyrer är beroende av blod. Familj är åter igen något som kommer in. Själva begreppet och vad det innebär för en människa.


Jag älskar hur de förklarar själarna, dock tas det upp för lite. Det blir aldrig helt klargjort. Kanske är det därför som jag gillade just den biten så mycket? Den gav min anledning att tänka vidare. och jag fick många idéer som jag skulle vilja använda i någon av mina egna historier någon gång.... Jag gillade även slutet på historien, hur allt knyts ihop och blir förklarat. Ändå hade jag önskat att det fanns lite mer utrymme för detta. Istället för att göra en lite tjockare volym för slutet skulle man kunna dela det på två, så att allt inte kändes som lite för enkelt och så. En stor uppgörelse blev det ju inte riktigt...

... Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva min känsla inför den här mangan egentligen... Kanske är det lättast att säga att man blir förförd? för trots de saker jag störde mig lite på och de konstiga ickeexisterande gränserna så blir man förförd av stilen och av hela historien. En sorgsen vampyr som stöter bort mänskliga känslor... fast samtidigt finns de ju där. Alltid...

Nu ska jag inte avslöja något mer, men rekommenderar gör jag i alla fall  ^__^

 


Hana no Kishi

Jag har börjat läsa mangan Hana no Kishi. Serien hadlar om en tjej vid namn Ran som måste ta sin brors plats som livvakt åt överklasstjejen Sei Ohtori. Problem börjar uppstå när den Sei's fästman (enligt deras föräldrar) får reda på att Ran är en tjej. Att hon dessutom måste slåss mot sina känslor för honom samtidigt som hon blir utmanad av (och måste strida mot) elva andra killar om platsen som livvakt i Ohtori-klanen.

Det är en relativt vanlig shojomanga, ändå har den en stil och en känsla som får den att sticka ut lite. Och en härlig humor med! Jag har hittills bara läst tre volymer, så vi får se hur allt utvecklas. Men det känns riktigt lovande i alla fall.


Japan.ifokus.se

japan.ifokus.se


Harry Potter and the Deathly Hallows (part 1)

Har nyss kommit hem från bion och värmt mig lite glögg. Satte mig ner här och tänkte skriva ner vad jag tyckte om filmen innan jag glömde lite. OBS! Spoilervarning!

Den största farhågan jag hade inför filmen var att den skulle bli barnvänligare än vad boken är. Detta behövde jag inte oroa mig för. Skaparna av filmen har tagit tillvara det allvar som ligger över hela bok 7 och det är ett måste om man vill att filmerna ska vara bra versioner av boken. Mordet på den svävande kvinnan, Voldemort och dödsätarnas övertag och den makt de utövar på folk... Allt blir tillräckligt förskräckligt för att man ska förstå, samtidigt som det fortfarande håller ett litet avstånd (liksom böckerna) eftersom det trots allt inte är någon vuxenhistoria. Det jag om något skulle vilja se lite mer av när det gäller ondska och grymhet är antagligen Belatrix (hennes tortyr av Hermione skulle ha varit ypprelig). Men detta beror nog inte på att det blir mer utförligt i boken för så är det inte, snarare beror det på att jag bara älskar Helena Bonham Carter och tycker hon är sjukt bra när det kommar till onda och konstiga karaktärer.

Något annat som gör filmen lite utdragen är allt detta flyende och flyttande men samtidigt så är det så i boken också, fast ioc det här faller har man ändå minska ner det till bara de platser som faktiskt är riktigt relevanta för historien. Dock hade jag villja se lite mer förvirring och förtvivlan som de utsätts för när de bär medaljongen. Visst var det tillräckligt med det som redan fanns i filmen, speciellt med tanke på att de inte vill göra att det blir allt för segt, men ändå är det något man får se mer av i boken.

Allt allvar till trots, fanns det flera tillfällen jag skrattade högt, de har faktiskt lyckas med skämtsamheterna som behövs emellanåt för att lätta upp stämningen. Och Fred och George! vad mer kan man säga än att man älskar dem? :O

Vad mer har jag att klaga på då?? Tja, bröllopet var för kort, Harry och Ginnys så kallade kyss är inte ens nämnvärd... Däremot gillade jag kyrkogårdsbiten och när Harry och Hermione dansar, två väldigt vackra ögonblick. Dessutom gillade jag slutet, grät ju till och med (inte för att det ska vara ovanligt när det handlar om mig och film...) Och den underbara cliffhangern! Det får ju till och med mig, som redan vet vad som kommer hända, att längta efter nästa del! Nu blir det massa månader av väntan på slutet. Något som är lite sorgligt men samtidigt något att verkligen se fram emot. Om den delen håller samma standard som den här, då kommer den vara absolut bäst i serien. Det kan jag lova!






Nov. 17, 2010

Äntligen! Äntligen! ÄNTLIGEN! Nu kommer julkänslorna!

Förra november och december var helt fantastiska att jag i år var lite rädd att jag bara skulle vara uttråkad och deppig i år... Men så är det inte! Idag infann sig den där förväntan, helt på egen hand! Nu gäller det att spara ihop de få slantar jag har för att hitta awesome presenter till min familj och älsklingen.  Jag ska också köpa hem en flaska hjotronglögg, för även om ingen annan i min familj dricker det så tycker jag det är sjukt gott. För att inte nämna hur skönt det är att faktiskt ha värme och känsel i tårna för en stund :P

Jag är så glad! Tror bestämt att jag den kommande timmen ska koncentrera mig på att leta lite jobb, sen ska jag gå igenom min julmusik och kolla om den duger i år med eller om jag ska leta upp något nytt. Sen har jag väll tänkt få med en liten visning av harry potter 6 också så jag har den i färskt minne när jag går på bio idag.


Wiiiiiii!

En liten stämmningsfull bild bjuder jag på:


Role Models

Denna afton har jag sett filmen Role Models som jag tyckte var riktigt rolig. om det berodde på att jag är lite hemligt förtjust i tanken att prova rollspela och lajva eller om det helt enkelt var en bra film är jag fortfarande inte säker på...

Jag tänkte inte bli så långrandig, är för trött för att skriva en riktig recension (>____<), men det är i alla fall en film jag rekomenderar att ni ser om ni vill ha något lättsamt att skratta till!

"Now let us gingerly touch our tips."


Halfway

Halfway är en j-movie med mycket känsla och verklighet. Den är inte fantastisk och overklig, det är bara kort och gott en film om kärlek och problem man som ett par kan ställas emot i tider av förändring.

Filmen påminde väldigt mycket om animen (mangan) Bokura Ga Ita. Den har den där speciell känsla som gör att det blir verkligt, det känns nästan ibland som man står där bredvid och ser på istället för att sitta och kolla på en film. Det blir en liten fluffig känsla som är jättesvår att förklara men när huvudpersonerna är lyckliga eller förvirrade eller oroliga eller något känns det mer som om man är en vän som känner på samma sätt tillsammans med dem istället för en åskådare. Det är något som man endera gillar jättemycket eller också tycker man bara filmen blir seg och tråkig, det är lite svårt att finna något mellanläge.

samtidigt så är handlingen relativt snarlik Bokura Ga Ita så man känner igen sig lite, och gillar man den animen så gillar man nästan garanterat Halfway.

Söta pojkar finns det också gott om <3


Innocent Love

Jag tyckte det var dags igen att göra ett inlägg här i bloggen om serier. Jag har nyligen sett serien Innocent Love som har en relativt bra story.

Temat i hela serien är att fortsätta leva efter en tragedi. Akiyama Kanon kämpar sig fram i livet efter en familjetragedi som skedde när hon var tretton år. Familjens hem brann ner och hennes föräldrar dog. Hennes bror greps sedan anklagad för mord och sattes i fängelset. Kanon blev helt ensam och fick på egen hand försöka överleva i en värld där ingen ser på henne med blida ögon. Hon är ju trots allt syster till en mördare. Vad värre är, hon själv kan inte minnas vad som egentligen hände den där färfärliga julaftonsnatten, men hon tror på sin bror som säger sig vara oskyldig.

I en annan del av världen lever Nagasaki Junya sitt liv med att på dagarna jobba sina deltidsjobb (som orgelspelare i en kyrka och som en pianist på en bar) och att hemma ta hand om sin medvetslösa (sedan sex år om jag minns rätt) fästmö som sägs ha försökt tagit sitt liv dagen innan deras bröllop. Även när alla andra gett upp hoppet om att hon någonsin kommer vakna igen kämpar Junya på och låter sin tro på gud och ett lyckligt slut leda vägen.


Dessa personers ofrånkomliga möte och den försiktiga kärleken är vad som håller upp hela handlingen i den här historien (kärleken från  de andra karaktärerna är också väldigt viktigt!).

Trots det är det inte en enkel historia, det är snarare en skildring av hur komplicerade dessa känslor är. Om det så är kärleken till ett syskon, till sina föräldrar, till någon av samma kön eller för en barndomsvän. Det skildrar också det mörker som uppstår om känslorna aldrig blir besvarade.

Så visst är Innocent love en kärlekshistoria, men det är som sakt var inte enkel. Jag vet faktiskt inte vad jag egentligen tycker om den såhär i efterhand. Historien är bra och man följer intresserad med i historien. Men samtidigt blir jag lite depprimerad eftersom den tar upp de där riktiga reaktionerna man får när man älskar någon. Även de där fula sakerna som i vanliga fall inte brukar visas på film. Lättaste sättet att förklara det är väll att säga att det är realistiskt? Inget själsomvälvande, ingen stormig passion men ändå oerhört vackert, i alla former.

Och det är en historia som kommer hänga kvar i minnet bara för att känslorna och reaktionerna är så pass realistiska (trots de dramatiserade händelserna och förutsättningarna). Och ja, det är en serie jag tycker verkligen är sevärd!

Nov. 10, 2010

Det känns som om jag slösar bort min tid. Jag är trött på det här nu! Jag vill vara glad och göra något meningsfullt. Inte sitta hemma vid datorn hela dagarna bara för att det absolut inte finns något för mig att göra. att bara vänta på att resten av familjen ska komma hem så jag kan ha aktiva samtal med dem i kanske fem minuter plus den tiden vi äter, innan det är dags att gå och lägga sig igen känns inte som ett riktigt liv. Mitt i natten ligger jag bara och frågar mig själv: Vad fan gör jag här egentligen?

Inte för att jag inte älskar familjen, men jag känner mig överflödig. De där +5 minuterna skulle de klara sig utan.
Jag vill härifrån. NU! och jag är arg på mig själv att jag inte sökte fler jobb när jag var i Katrineholm sist. Och jag är arg på mig själv för att jag imorgon har ett möte på arbetsförmedlingen som jag inte ser fram emot. Men mest av allt är jag arg på att det inte finns så himla mycket jag kan göra åt saken. Jag är i systemet och det är såhär det är. Inte bryr sig väll någon om att mitt liv hamnar efter? Att det inte går att hålla igång en relation med 15-20 minuters telefonsamtal 1-2 gånger per vecka spelar ingen roll, jag får inte fortare jobb för det. Och att jag vill hamna i Katrineholm bara för att kunna rätta till det spelar heller ingen roll. Inte så länge jag är utan erfarenheter och stark utbildning.

och sen går folk och klagar på att de inte får träffa sin pojk/flickvän på två dagar, eller att de inte har någon alls. Ibland önskar jag bara lite att jag var  ensam. inte för att jag inte älskar min pojkvän, att jag inte är lycklig med honom och vill vara med honom. Men om vi inte träffas hade jag inte haft samma press på mig nu.

Det är bara en stor härva av alltihop och mitt i sitter jag. Ingen förstår riktigt hur jag känner och ingen verkar ha tillräckligt mycket tid för att försöka. Jag skulle verkligen behöva lite uppmuntran nu, och något som faktiskt bevisar att jag tog rätt beslut när jag slutade plugga och att det är påväg åt rätt håll. För jag börjar bli så sjukt less på att slösa bort min tid på det här sättet. Jag är så trött...


smörgåstårta och pappas födelsedag

Idag, för 58 år sedan föddes min far. Detta firades idag med en (om jag får säga det själv) sjukt god smörgåstårta. Och jag har nu bemästrat receptet ^__^

Farmor och farfar var härockså, och jag blir så glad när jag får träffa farfar och se hur positiv han är trots åldern och krämporna. Det gör mig så glad :D


Det finns gränser

Det finns gränser för alla, även för mig.

Jag är trött på att känna mig som om jag är den enda som försöker hålla igång min relation till vissa människor. Jag tänker inte peka ut någon speciell men det kan vara en partner, en familjemedlem eller en vän. Jag är less på att vara den som hela tiden ska ge vika och som ska ställa upp. Speciellt när man aldrig får något tillbaka.

jag vill inte behöva höra saker i tredje hand eller lista ut dem på egen hand. Jag vill höra saker från dig! Att ha en relation till en människa och man är själv beredd att göra allt för att vara ärlig och öppen och sen inte få samma sak tillbaka är rent ut sagt förjävligt.

Jag är trött på att slita ut mig själv för andra när jag inte får ut något av det. Men det är över nu. Jag har redan börjat sagt ifrån och det kommer jag fortsätta med. Jag orkar inte offra mig och ställa upp för andra, inte när jag inte lyckas göra det för mig själv. Och när ingen annan gör det för mig.

Så ta era jäkla problem och kör upp dem någonstans. Eller gå till någon annan än mig. För är ni inte beredd att kämpa från er sida så förvänta er inte att jag kommer finnas kvar. För det vägrar jag göra.

Jag vill inte vara en dörrmatta längre. Eller chaufför. Eller bollplank. Eller psykolog. Jag vill vara jag. Jag vill vara en vän. Och är jag inte det, då får det vara.

 

... Då behöver du inte mig.


J-pop och K-pop

Åhh... Jag har hittat massa ny musik de senaste dagarna. här är några koreanska exempel från youtube ^___^


RSS 2.0