Mars 19, 2011

Nej, jag tänker inte skriva om Japankatastrofen och de tankar jag har kring det. I alla fall inte nu. Vet inte hur jag skulle lyckas få ut allt jag haft i huvudet de senaste veckorna. Jag skrev däremot en artikel på Japan.ifokus.se så är ni intresserad, kolla där!

Jag tänkte istället avslöja att eftersom blogg.se har krånglat fram och tillbaka för mig den senaste tiden så har jag bestämt mig för att testa på blogger ett tag istället. Vill ni fortsätta läsa mina blogginlägg hänvisas ni därför vidare till:  http://annamoonshadow.blogspot.com/

Kommer kanske ta lite tid innan jag dock är helt nöjd med inställningarna där med...

Puss och kram <3


Mars 17, 2011 & Akanishi Jin

Nu tycker jag det var länge sedan jag uppdaterade här igen O__o Denna gång skyller jag på att jag varit bortrest en vecka. Inte tänker jag heller skriva mycket nu, är för trött för det. Men kände mig ändå tvungen att uppdatera något i alla fall.

Praktiken är slut :/ jag får inte förlängt vilket är jättetråkigt. Jag trivdes faktiskt i skolan. Däremot har jag sökt min utbildning och håller alla fingrar och tår att jag kommer in. Annars vet jag inte alls vad jag tar mig till i höst... Tills dess är det meningen att jag ska hitta en praktikplats någon annanstans, får se hur bra det nu går.

Fritiden då? På senaste tiden har jag i alla fall hittat lite mer bra musik och ett namn har blivit speciellt stort. Akanishi Jin, som tidigare var medlem i KAT-TUN, har inte varit någon favorit, Men igår hittade jag en helt underbar video till hans nya singel Eternal. Och jag blev hopplöst förlskad på en gång!

hmmm... eftersom jag tydligen inte kan länka videon i inlägget i inlägget så får det bli en vanlig enkel länk.. Tråkigt...  http://www.youtube.com/watch?v=qZOI6m-PDec

Right Hand Magic

Åter igen har jag ägnat stor del av min tid åt att läsa. Denna gång boken Right Hand Magic som är skriven av Nancy A. Collin. Har du någonsin funderat på hur det skulle se ut om vi levde sida vid sida med magins och mytolgins väsen? I denna bok blir detta verklighet.

Huvudpersonen Tate är en helt vanlig människa. Om man nu kan kallas vanlig när ens pappa är en av de rikaste männen på Manhattan? Trots sin födslorätt har Tate tagit avståd från den kalla värld som hon är född i och försöker istället stå på egna ben som en kämpande konstnär. När boken börjar har hon blivit tvungen att flytta eftersom hennes grannar klagar på odjudet som uppstår när hon arbetar. Hon ser sig om efter en ny lägenhet men det är svårt att hitta en med okej hyra. Så får hon nys om ett rum i stadsdelen Golgotham och hon bestämmer sig för att prova.

Golgotham är inte som någon annan statsdel. Det är här som den övernaturliga, magiska och mytologiska delen av befolkningen bor. I en statsdel utan biltrafik och andra mänskliga onödigheter. Att vara närmast den enda vanliga människan ska visa sig bli lite svårt. som tur är har hon sin snygg hyresvärd, Kymeran Hexe att förlita sig på. Så kanske kommer tillvaron bli trevlig trots den dunkla profetian?

Som bok var den trevlig. Men som de flesta fantasy/romantik-böcker så är själva äventyret lite nedvridet för att lämna plats åt den känslomässiga sidan också. Det är intressant att fundera hur det skulle kunna vara med missförstånd och förufattade meningar mellan de olika världarna som så öppet finns sida vid sida. något som också kan kopplas till dagens riktiga problem med förståelse och rasism vi ser varje dag.

Storyn i sig är bra och texten och beskrivningen var ibland helt enkelt underbar. Dessutom är det en hel del trevliga karaktärer som presenteras, karaktärer som gör det lockande att fortsätta läsa serien. För att inte nämna den del av profetian som inte blir upplev i första delen.

 


Titel: Right Hand Magic
Författare:
Nancy A. Collins
Genrer:
Fantasy, Romantik


Moon Called

Titel: Moon Called
Författare: Patricia Briggs
Kategorier: Fantasy, kärlek, nutid



Bokens huvudperson Mercy Thompson är en "walker", en människa som utan problem kan förvandla sig mellan människa och en prärievarg. Trots det försöker hon leva ett så pass normalt liv som möjligt. Och hon lyckas, nästa. Som om det inte var tillräckligt övernaturligt med att hon är kvinna och jobbar som bilmekaniker samt att hon kan förvandla sig till en prärievarg, råkar hon också bo granne med en väldigt snygg varulv. Som dessutom råkar vara flockledare för hela områdets varulvar. Och självfallet för ett par händelserna dem båda in i enkomplicerad historia som involverar mörka planer, blodsspillan och kidnappning. På vägen stöter de också på en hel del andra övernaturliga varelser, som på ett eller annat sätt lyckas passa in i ett modernt samhälle.

Det här var helt rätt sorts bok för mig för tillfället. Det finns ögonblick som får en att skratta samtidigt som Mercy är en kvinna som står på sig och som man drar lite karaktär ifrån. Historien är inte för invecklad utan man hänger lätt med. Även om både kärleken och spännigen hade kunnat vara större, känner jag mig verkligen manat att köpa nästa del i serien för att se vad som kommer skall.

en bok lätt värd de ca 80 kronor som jag la ut på den!


RSS 2.0