Right Hand Magic

Åter igen har jag ägnat stor del av min tid åt att läsa. Denna gång boken Right Hand Magic som är skriven av Nancy A. Collin. Har du någonsin funderat på hur det skulle se ut om vi levde sida vid sida med magins och mytolgins väsen? I denna bok blir detta verklighet.

Huvudpersonen Tate är en helt vanlig människa. Om man nu kan kallas vanlig när ens pappa är en av de rikaste männen på Manhattan? Trots sin födslorätt har Tate tagit avståd från den kalla värld som hon är född i och försöker istället stå på egna ben som en kämpande konstnär. När boken börjar har hon blivit tvungen att flytta eftersom hennes grannar klagar på odjudet som uppstår när hon arbetar. Hon ser sig om efter en ny lägenhet men det är svårt att hitta en med okej hyra. Så får hon nys om ett rum i stadsdelen Golgotham och hon bestämmer sig för att prova.

Golgotham är inte som någon annan statsdel. Det är här som den övernaturliga, magiska och mytologiska delen av befolkningen bor. I en statsdel utan biltrafik och andra mänskliga onödigheter. Att vara närmast den enda vanliga människan ska visa sig bli lite svårt. som tur är har hon sin snygg hyresvärd, Kymeran Hexe att förlita sig på. Så kanske kommer tillvaron bli trevlig trots den dunkla profetian?

Som bok var den trevlig. Men som de flesta fantasy/romantik-böcker så är själva äventyret lite nedvridet för att lämna plats åt den känslomässiga sidan också. Det är intressant att fundera hur det skulle kunna vara med missförstånd och förufattade meningar mellan de olika världarna som så öppet finns sida vid sida. något som också kan kopplas till dagens riktiga problem med förståelse och rasism vi ser varje dag.

Storyn i sig är bra och texten och beskrivningen var ibland helt enkelt underbar. Dessutom är det en hel del trevliga karaktärer som presenteras, karaktärer som gör det lockande att fortsätta läsa serien. För att inte nämna den del av profetian som inte blir upplev i första delen.

 


Titel: Right Hand Magic
Författare:
Nancy A. Collins
Genrer:
Fantasy, Romantik


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0