Lunch Queen

Den japanska draman Lunch Queen (Lunch no Joou) handlar till stor del, som även namnet hintar om, om lunch. Mugita Natsumi har inte mycket att leva för men höjdpunkten på hennes dag är lunchtid. då har hon råd att äta sig mätt på god mat utan att alla hennes besparingar ska ta slut. Det finns en tröst i lunchen som gör att hon inte känner sig lika ensam och hopplös. Men en dag, precis när hon ska ta sin första tugga "omurice" avbryts hon av en man som övertalar henne att följa med till hans familjehem och lådsas vara mannens fästmö. Det enda som får henne att bli övertalad är att han lovar henne att få äta den godaste risomeletten i världen.

Mannen visar sig till viss del vara en bedragare, som inte drar sig för att sno pengar från sin egen familj och av diverse anledningar blir Natsumi kvar i familjen och börjar hjälpa dem i deras västerländska resturang. Med tiden kommer hennes förflutna upp till ytan, hon lär känna familjen på djupet och det blir svårt att hålla hennes lögn hemlig samtidigt som det blir allt svårare att avslöja att hon ljugit. Speciellt när det är den enda platsen hon faktiskt kännt sig riktigt hemma på många år.


Det är en  lättsam och för det mesta rolig historia. och man blir hungrig! Men den har några allvarliga stunder också, och upplevelsen att äta medan man gråter är något som flera gånger kommer upp. Mer än så vet jag inte om jag borde säga om den. Se den själv och avgör ^_^

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0